topmeny

Bausch & Lomb

Det vore ingen överdrift att påstå att Bausch & Lomb har erfarenhet inom sitt gebit. Detta är nämligen ett av USA:s äldsta, alltjämt blomstrande företag, grundat 1853 i New York. Till skillnad från flera andra företag i branschen för kontaktlinser är inte medicin Bausch & Lomb:s kärnverksamhet, utan optik.

Allt började med att John Jacob Bausch startade en glasogönbutik 1853 och vid ett tillfälle lånade pengar av sin vän Henry Lomb. På så vis föddes också tanken om ett framtida partnerskap. När Bausch:s verksamhet expanderade och det fanns utrymme för ytterligare tillväxt blev denna tanke ett faktum. Med flera innovativa produkter och prisvärda glasögon (bland annat tillverkade i det dåvarande nya materialet vulkaniserat gummi) så tog Bausch & Lomb snabbt marknadsandelar från sina konkurrenter.

Detta gav också mer utrymme för forskning och utveckling, och det dröjde inte länge förrän Bausch & Lomb tillhörde USA:s största synvårdstillverkare. Idag har man cirka 13000 anställda i 36 länder. Kontaktlinserna säljs i över 100 länder.

Bausch & Lomb har följaktligen ett synnerligen brett sortiment av kontaktlinser och tillhör en av världens ledande producenter och distributörer. Företaget tillverkar både mjuka och hårda kontaktlinser, men också en rad linstillbehör och ögonutrustning för kirurgiskt bruk. Du hittar en lista på Bausch & Lombs mest sålda kontaktlinser här nedanför. Klicka dig vidare för mer info och prisjämförelser på respektive lins.

5 Populära kontaktlinser från Bausch & Lomb


Purevision
Målsättningen när Bausch & Lomb initialt började skissa på en ny kontaktlins avsedd för dygnet-runt bruk var att ta fram en lins som både var bekväm, effektiv och smutsrepellerade. Kort sagt, en lins som verkligen var avsedd för att bäras 24 timmar om dygnet, och som verkligen kunde göra jobbet utan irritation eller krav på underhåll.

 • Linstyp: Dygnetrunt Linser | Läs mer om Purevision

 • Purevision 2 HD
  PureVision 2 HD är en månadslins i fotspåren av klassiska Purevision, men är både tunnare och mer raffinerad än sin föregångare. Vi kan också passa på att nämna att om du vill byta till Purevision 2 HD från Purevision, så krävs ingen ny tillpassning, dessa båda linstyper är kompatibla med varandra.

 • Linstyp: Månadslinser | Läs mer om Purevision 2 HD

 • Purevision Multifocal
  Liksom namnet på dessa kontaktlinser avslöjar är Purevision Multifocal syfta att hjälpa ögat fokusera på multipla avstånd; det vill säga på alla slags avstånd, korta som långa. Oavsett om du behöver support med att få skarpare och klarare blick när du kör bil, sitter vid datorn eller läser tidningen kan PureVision Multi-focal korrigera din brister till fokus och skärpa.

 • Linstyp: Progressiva Linser | Läs mer om Purevision Multifocal

 • Soflens Toric
  Detta är en så kallad torisk månadslins. Begreppet ”torisk” innebär att det primärt är en lins som syftar till att justera astigmatiska brytningsfel. Med brytningsfel åsyftas egentligen alla slags avvikelser i ögats ljusbrytande förmåga. Med andra ord långsynthet, närsynthet och astigmatiskt brytningsfel. Astigmatism innebär helt enkelt att ögat har olika brytningskraft i olika riktningar, vilket Soflens Toric från tillverkaren Bausch & Lomb syftar till att justera.

 • Linstyp: Månadslinser | Läs mer om Soflens Toric

 • Softlens Daily Disposables
  Denna kontaktlins från välrenommerade och välkända tillverkaren Bausch & Lomb togs fram för ett par år, och har sedan dess varit en uppskattad storsäljande endagslin världen över. Syftet med Softlens Daily Disposables var att utveckla och förfina tekniken bakom ”gamla” endagslinsen Softlens One Day, vilket den idag har ersatt.

 • Linstyp: Endagslinser | Läs mer om Soflens Daily Disposables
 • Comments are closed.

  Powered by WordPress. Designed by WooThemes