topmeny

Cooper Vision

Som världens tredje största tillverkare av kontaktlinser, men också det företag som säljer mest toriska linser, är CooperVision ett varumärke som sedan starten 1979 återkommande förknippats med kvalitet och trygghet. CooperVision ingår i sin tur i ”The Cooper Companies”, ett amerikanskt läkemedelsföretag med cirka 7000 anställda. The Cooper Companies består av två verksamheter: CooperVision är förstås den ena. CooperSurgical är den andra, en företag i branschen för hälsa och medicin till kvinnor. Idag säljs företagets produkter i över 100 länder över hela världen.

Som nämnt är en av CooperVisions kärnverksamheter toriska linser. Bland de toriska linser finns flera storsäljare, såsom Frequency 55 Toric. De flesta kontaktlinserna tillverkar företaget i USA, men man har även en del produktutveckling och forskning i England. I sortimentet ingår även endagslinser, Biomedics 1 Day, färgade linser, Expressions Accents, och storsäljande dygnetruntlinserna Biomedics.

Idag finns CooperVisions kontaktlinser att handla i de flesta e-butiker för kontaktlinser, och du hittar några av dessa här nedanför. För att jämföra priser och läsa mer om de olika linserna är det bara att klicka sig vidare.

6 Populära kontaktlinser från Cooper Vision


Biomedics 1 Day
Detta är på många sätt en synnerligen prisvärd konktaktlins med egenskaper som passar extra bra för dig som har ett kontorsjobb och ofta sitter framför datorn. Varenda millimeter av denna lins är tillverkad för att motverka trötta, torra ögon samtidigt som den erbjuder en skön komfort.

 • Linstyp: Endagslinser | Läs mer om Biomedics 1 Day

 • Biomedics 55 Evolution
  55 Evolution är en mer raffinerad och kvalitetsförfinad variant av Biomedics 55 linserna, men om du vill byta från en klassisk 55:a till Evolution så rekommenderar vi att du rådgör med en optiker först. Denna är nämligen inte helt kompatibel med Biomedics 55, men dock väldigt snarlik. Du som använder Frequency 55 ska dock kunna byta till Evolution utan ny tillpassning.

 • Linstyp: Månadslinser | Läs mer om Biomedics 55 Evolution

 • Frequency Xcel Toric
  Frequency xcel toric är en ytterst populär och flexibel månadslins från Coopervision som korrigerar astigmatism, det vill säga det slags synfel som beror på en onormal krökning av horhinnan. Frequency Xcel Toric har i detta avseende utvecklats för att komma till rätta med brytningsfelet, och har även visat sig fungera utmärkt för personer med kraftigt brytningsfel.

 • Linstyp: Månadslinser, Torisk | Läs mer om Frequency Xcel Toric

 • Biofinity
  Två faktorer var extra viktiga när CooperVision designade sin storsäljare, och tillika omåttligt populära dygnetruntlins, Biofinity. Dels är Biofinity tillverkad i det unika materialet Aquaform avsett för en extra hög och frekvent syreomsättning till ögonen. Detta är i sin tur en förutsättning för att ögonen håller sig lagom fuktiga, friska och välmående. En tydlig indikation på att syregenomsläppet fungerar som det ska, och att linsen är ren, är att dina ögon håller sig vita och pigga hela dagen.

 • Linstyp: Dygnetrunt Linser | Läs mer om Biofinity

 • Biofinity Toric
  Bra kontaktlinser är detsamma som bra ledarskap: de fungerar som bäst när man inte märker av dem alls. I linserna fall när de är ”som ett med ögat”. Vilket är ett omständigt sätt att säga följande. Precis som systerprodukten Biofinity är Biofinity Toric en synnerligen komfortabel lins. Tillverkad i unika materialet Aguaform fungerar den som en syresättare och återfuktare av ditt öga.

 • Linstyp: Dygnetrunt Linser | Läs mer om Biofinity Toric

 • Expressions Accents
  Bland färgade linser är Expressions Accents en riktig grandslam från Cooper Vision, inte minst eftersom den är synnerligen prisvärd. Här får du alltså en riktig kvalitativ färgad lins för pengarna, och det är dessutom en lins med egenskaper som korrigerar lätt astigmatism.

 • Linstyp: Färgade Linser | Läs mer om Expressions Accents
 • Citat hemsidan:

  As one of the world’s largest manufacturers of contact lenses, CooperVision Inc. distributes high-quality lenses virtually everywhere contact lenses are worn from a network of facilities in 12 countries across five continents. Looking ahead, CooperVision will continue to build on our rich heritage of innovation, using the latest in technology, materials, and design to offer your patients contact lenses that allow them to see beyond the ordinary – and allow you to build your practice.

  Film med info om kontaktlinser från Cooper Vision

  Comments are closed.

  Powered by WordPress. Designed by WooThemes