topmeny

Dygnet-runt Linser

Liksom man kan utröna av namnet är Dygnetruntlinser benämningen på den sorts kontaktlinser man kan bruka dygnetrunt. Däremot så gäller denna bekvämma hållning inte ”året runt”. Dygnetruntlinser kan maximalt användas i upp till en månad i sträck, men till skillnad från ”vanliga” månadslinser så behöver du inte ta ut dem på kvällen och till skillnad från endagslinser, så kan du bruka dem betydligt längre än ett dygn.

Du slipper alltså både rengöring och förvaring i detta fall, vilket av många är en synnerligen uppskattad egenskap. Här följer 2 andra viktiga förutsättningar och tips för dig som vill veta mer om detta slags linser.

#1. Syresätter ögat upp till 600% mer än andra linser
Det var en stor innovativ framgång för hela linsbranschen när de första dygnetruntlinserna lanserades på marknaden. Hemligheten stavades silikonhydrogel som är det material linserna tillverkas i. Silikonhydrogelet möjliggjorde en extremt förbättrat syresättning av ögonen, i gängse termer brukar man säga att dygnetruntlinser av den här typen kan syresätta ögonen upp till 6 ggr mer än andra linser. En adekvat fråga i sammanhanget blir förstås: varför är detta viktigt? Jo, för att en högre syresättning låter ögonen andas och återfuktas på ett optimalt sätt. Man kan också uttrycka det som att en hög syreomsättning skapa riktigt goda förutsättningar för en bekväm och hälsosam lins.

#2. En kontaktlins för torra ögon
Silikonhydrogelets fina egenskaper för syresättning gör också denna lins till ett utmärkt val för personer som kämpar med torra ögon. Helt enkelt för att ”torrheten” oftast är en konsekvens av undermålig syresättning. Det ska dock påpekas att dygnetruntlinser vanligen inte är en ”nybörjarlins”, utan brukar ordineras till personer som har en god vana av att bära kontaktlinser. De kräver nämligen en relativt lång anpassningstid i samråd med optikern, innan de kan bäras rutinmässigt.

Här nedanför hittar du 3 dygnetruntlinser som alltid ligger högt på topplistorna över mest sålda. Klicka dig vidare för mer info och prisjämförelser.

Purevision

Målsättningen när Bausch & Lomb initialt började skissa på en ny kontaktlins avsedd för dygnet-runt bruk var att ta fram en lins som både var bekväm, effektiv och smutsrepellerade. Kort sagt, en lins som verkligen var avsedd för att bäras 24 timmar om dygnet, och som verkligen kunde göra jobbet utan irritation eller krav på underhåll.

 • Läs mer om Purevision


 • Biofinity

  Två faktorer var extra viktiga när CooperVision designade sin storsäljare, och tillika omåttligt populära dygnetruntlins, Biofinity. Dels är Biofinity tillverkad i det unika materialet Aquaform avsett för en extra hög och frekvent syreomsättning till ögonen. Detta är i sin tur en förutsättning för att ögonen håller sig lagom fuktiga, friska och välmående. En tydlig indikation på att syregenomsläppet fungerar som det ska, och att linsen är ren, är att dina ögon håller sig vita och pigga hela dagen.

 • Läs mer om Biofinity


 • Biofinity Toric

  Bra kontaktlinser är detsamma som bra ledarskap: de fungerar som bäst när man inte märker av dem alls. I linserna fall när de är ”som ett med ögat”. Vilket är ett omständigt sätt att säga följande. Precis som systerprodukten Biofinity är Biofinity Toric en synnerligen komfortabel lins. Tillverkad i unika materialet Aguaform fungerar den som en syresättare och återfuktare av ditt öga.

 • Läs mer om Biofinity Toric


 • Comments are closed.

  Powered by WordPress. Designed by WooThemes