topmeny

Färgade Linser

Det är idag ganska många år sedan det för första gången blev populärt med färgade linser. Sedan dess har såväl användningsområdet som tekniken bakom detta slags linser förfinats och utvecklats på flera olika sätt.

Dels så finns det idag många olika färgade linser för rent estetiskt bruk (så kallade kosmetiska färgade linser). Dessa kan mmed andra ord användas personer utan synfel, som bara önskar manipulera sin ögonfärgen vid ett speciellt tillfälle. Man bör dock komma ihåg att det fortfarande rör sig om ett linser; en produkt som ska fästas vid ditt öga. Det är därför lika noga att hålla koll på hygien, rengöring, allergier och andra viktiga faktorer för kosmetiska linser, som ”vanliga”. Följ alltid skötsel – och användningsråden. Har du några frågor ska du vända dig till en optiker.

Men färgade linser kan givetvis även användas av personer med synfel. I detta avseende finns både månadslinser som endagslinser av färgat snitt. De flesta av dessa har förutom de vanliga optiska funktionerna även ett inbyggt skydd mot solens strålar och kan delvis fungera som ett slags ”solglasögon” i linsform.

En viktig fråga är förstås vem och när man inte ska använda färgade linser. Som med alla andra linser ska du alltid börja hos en optiker för att prova ut vilken slags kontaktlins som passar dig. Det tar också en viss tid att vänja sig vid linserna. Hårda färgade linser brukar ta ett par veckor att anpassa sig till, medans mjuka brukar gå snabbare.

Det kan också vara bra att veta att man vanligen INTE bör använda färgade linser om man:

 • har ögoninfektioner som återkommer med jämna mellanrum
 • har lätt att få torra ögon
 • arbetar eller ofta vistas i dammiga och smutsiga miljöer
 • har speciella behov för sitt synfel som ej kan korrigeras med detta slags linser

Här nedanför har vi listar 3 av marknadens mest populära färgade linser. Om du vill veta mer om priser och funktioner är det bara att klicka sig vidare till respektive produktsida.

Expressions Accents

Bland färgade linser är Expressions Accents en riktig grandslam från Cooper Vision, inte minst eftersom den är synnerligen prisvärd. Här får du alltså en riktig kvalitativ färgad lins för pengarna, och det är dessutom en lins med egenskaper som korrigerar lätt astigmatism.

 • Läs mer om Expressions Accents

 • FreshLook Colors

  När Ciba Vision lanserade Freshlook Colors tog det inte lång tid innan försäljningen sköt i taket. Vilket är förståeligt. Detta är nämligen en riktig cool färgad lins som gör skäl för varje krona – och som alltjämt är en av världens mest sålda färgade linser.

 • Läs mer om Freshlook Colors


 • FreshLook One-Day Color

  FreshLook One-Day Color är designad av samma slags teknologi som Focus Dailies med ett enda undantag: detta är en färgad endagslins. Kontenten är att om du använder Focus Dailies idag så behöver du inte gör någon ny tillpassning för FreshLook One-Day Color, och se hur du gillar känslan av en färgad kontaktlins.

 • Läs mer om Freshlook One Day Colors


 • Comments are closed.

  Powered by WordPress. Designed by WooThemes