topmeny

Månadslinser

Biomedics 55 Evolution

Vad är de kännetecknande egenskaperna för denna populära månadslins? För det första är den lätt ”asfärisk”, vilket rent konkret innebär att den har olika buktningar i mitten och utåt kanterna, till skillnad från linser i sfäriskt glas, som buktar lika mycket överallt. Utan att gå in alltför mycket i tekniska detaljer, så skapar detta förutsättningar för en mer ”flödande” och skarp synskärpa, vilket är en stor fördel.

 • Läs mer om Biomedics 55 Evolution


 • Frequency Xcel Toric

  Frequency xcel toric är en ytterst populär och flexibel månadslins från Coopervision som korrigerar astigmatism, det vill säga det slags synfel som beror på en onormal krökning av horhinnan. Frequency Xcel Toric har i detta avseende utvecklats för att komma till rätta med brytningsfelet, och har även visat sig fungera utmärkt för personer med kraftigt brytningsfel.

 • Läs mer om Frequency Xcel Toric


 • Air Optix Aqua

  När Ciba Vision startade arbetet med att skapa Air Optix Aqua var det med målsättning att utveckla och raffinera klassiska månadslinsen Air Optix. Det bör därför nämnas att dessa båda kontaktlinser är högst kompatibla. Har du använt sistnämnda sen tidigare går det utmärkt att byta till Air Optix Aqua utan nyanpassning.

 • Läs mer om Air Optix Aqua


 • Purevision 2 HD

  PureVision 2 HD är en månadslins i fotspåren av klassiska Purevision, men är både tunnare och mer raffinerad än sin föregångare. Vi kan också passa på att nämna att om du vill byta till Purevision 2 HD från Purevision, så krävs ingen ny tillpassning, dessa båda linstyper är kompatibla med varandra.

 • Läs mer om Purevision 2 HD


 • Varför använda månadslinser? 3 vanliga argument!

  Ekonomiska och effektiva är två huvudargument för att välja månadslinser. Detta är också är den mest populära formen av så kallade korttidslinser, det vill säga linser med en livstid på någonstans mellan två till fyra veckor. Månadslinser ska, precis som namnet avslöjer, max användas i en månad.

  Här följer punkter som är viktiga att beakta för dig som funderar på att börja använda detta slags kontaktlinser.

  #1. Slit, rengör, förvara – och slit igen.
  Till skillnad från endagslinser så kräver månadslinser kontinuerlig och noggrann rengöring och förvaring. Du sätter i linserna på morgonen, tar ut dem på kvällen, och det är vid detta tillfälle som linserna ska rengöras med linsvätska och sedan förvaras i ett linsetui. Desinficering och förvaring av linserna är med andra ord en förutsättning för att du ska kunna använda dem i en månad. Slarvar du med dessa rutiner, så ökar du risken för torra ögon, allergier och irritationer.

  #2. Liten kostnad per lins
  En uppenbar fördel med att använda månadslinser är ekonomin. Detta är nämligen den billigaste typen av linser som finns, av den enkla anledning att man kan använda dem så pass länge som upp till trettio dagar. Men låt för den sakens skull inte snålheten bedra visheten. 30 dagars användning förutsätter att du är synnerligen noga och konsekvent med rengöring och förvaring; och du ska absolut inte använda linserna längre än en månad. När denna tid har förflutit är det dags att öppna förpackningen för ett par nya linser, och slänga de gamla. Är du osäker på om linserna verkligen håller ett par dagar till eller inte, så ska du alltid välja att slänga och börja med ett par nya.

  #3. Många märken att välja bland
  Idag finns det massor av alternativ för månadslinser, skräddarsydda för de allra flesta synfel. Det finns till och med månadslinser numera för astigmatism, såvida den är tämligen ”moderat” (mer om detta på sidan om toriska linser.) Du hittar flera förslag på populära månadslinser här nedanför – klicka dig vidare för prisjämförelser och billigaste alternativen.

  Comments are closed.

  Powered by WordPress. Designed by WooThemes