topmeny

Progressiva Linser

Med åldern försämras vår syn gradvis och det är inte helt ovanligt att man i övre medelåldern drabbas av så kallat ”åldersseende”; eller som den medicinska termen lyder: presbyopi. Ålderseende är en konsekvens av att ögat med tiden blir mer stelt och därför får svårare att ”zooma in” objekt på nära håll. Exempelvis kan det bli problematiskt att läsa en tidning eller bok. Ett problem som inte sällan kompenseras med att man kisande håller objektet man vill fokusera på längre avstånd. När armarna inte är tillräckligt långa för att synen ska bli fokuserad – ja, då är det sannolikt hög tid att ta itu med problemet och besöka en optiker!

Det är också i detta hänseende som det kan bli aktuellt att inverstera i ett par progressiva linser. Progressiva linser är specialslipade för att korrigera presbyoptiska anomalier och skapa förutsättningar för en god syn på både kort, mellan och långt håll.

Idag kan man välja mellan både progressiva endagslinser och månadslinser. Du hittar 3 populära progressiva linser här nedanför. Önskar du jämföra priser och hitta bästa dealen är det bara att klicka sig vidare.

Focus Dailies Progressives

Focus Dailies Progressives är en av världens mest sålda progressiva endagslinser och i sitt speciella segment lika populär och uppskattad som övriga släktingar i Focus Dailiesfamiljen. Det är också den enda endagslins i sitt slag som även justerar så kallad presbyopi, vilket är den medicinska benämningen för så kallat åldersseende.

 • Läs mer om Focus Dailies Progressives


 • Acuvue Bifocal

  En kontaktlins som står för ny, modern teknik av högsta klass. Så kan möjligen Acuvue Bifocal beskrivas. Här talar vi om en så kallad progressiv lins, vilken syftar till att hjälpa ögats orientering på både nära, mellan och långt håll. Detta är också innebörden i ”Bifokal”, vilket innebär att kontaktlinsen är konstruerade för två fokus ; att se bra både på långt och kort håll!

 • Läs mer om Acuvue Bifocal


 • Purevision Multifocal

  Liksom namnet på dessa kontaktlinser avslöjar är Purevision Multifocal syfta att hjälpa ögat fokusera på multipla avstånd; det vill säga på alla slags avstånd, korta som långa. Oavsett om du behöver support med att få skarpare och klarare blick när du kör bil, sitter vid datorn eller läser tidningen kan PureVision Multi-focal korrigera din brister till fokus och skärpa.

 • Läs mer om Purevision Multifocal


 • Comments are closed.

  Powered by WordPress. Designed by WooThemes