topmeny

Veckolinser

Veckolinser är en typ av kontaktlinser som kan användas på olika sätt. På så vis är det inte fel att påstå att veckolinser är ett av de mest flexibla alternativen, då man kan bära dem som antingen dygnetruntlinser eller som månadslinser, på så vis att de kan brukas i upp till fyra veckor.

Väljer du det första alternativet, det vill säga att bära dina veckolinser dygnet runt, så kan du beräkna den gängse livslängden i cirka en vecka. Då sitter linserna i hela tiden, och du behöver inte bry dig om rengöring eller förvaring. Om du däremot tar ut och rengör linserna varje kväll, och förvarar dem i ett linsetui, så kan dina veckolinser användas i upp emot fyra veckor.

I praktiken är detta inte ett val att göra varje gång det är dags att sätta in en ny lins. Precis som med alla slags kontaktlinser ska du först och främst rådgöra med din optiker, och tillsammans med honom eller henne komma överens om dagliga rutiner och användning. Här nedanför har vi listar några av de mest populära veckolinsera på marknaden. Klicka dig vidare för att läsa mer om respektive produkt, och få koll på var på nätet du kan handla till lägst pris.

ACUVUE 2

Den här populära kontaktlinsen är förstås en ytterligare förfining och utveckling av förlagan Acuvue. Tiden var mogen, och tekniken var tillgänglig, för Johnson & Johnson att ta fram en ny, bättre och mer tekniskt avancerad lins. Resultatet blev Acuvue 2, en produkt som sedan lanseringen snabbt blev en av världens mest sålda veckolinser.

 • Läs mer om Acuvue 2


 • ACUVUE BIFOCAL

  En kontaktlins som står för ny, modern teknik av högsta klass. Så kan möjligen Acuvue Bifocal beskrivas. Här talar vi om en så kallad progressiv lins, vilken syftar till att hjälpa ögats orientering på både nära, mellan och långt håll. Detta är också innebörden i ”Bifokal”, vilket innebär att kontaktlinsen är konstruerade för två fokus ; att se bra både på långt och kort håll!

 • Läs mer om Acuvue Bifocal


 • ACUVUE ADVANCE

  Namnet till trots finns det inget avancerat med den här kontaktlinsen, åtminstone inte bemärkelsen användning och bekvämlighet. Däremot så har Acuvue Advance en avancerad funktionalitet på så vis att den snabbt och effektivt lindrar problematiken med torra och trötta ögon. Tack vare det återfuktande materialet i Hydraclear är detta en typ av konktaktlins som med lätthet bärs under dygnets alla timmar.

 • Läs mer om Acuvue Advance


 • ACUVUE OASYS

  När Johnson & Johnson designade Acuvue Oasys var det med avsikt att ta fram en kontaktlins av toppmodernt snitt, speciellt anpassad för att syresätta ögat optimalt. Detta är med andra ord en utmärkt lins för dig som kämpar med torra ögon. Fler användare vittnar om att Acuvue Oasys gjort det möjligt att bevara såväl fukt som bekvämlighet i miljöer som man tidigare hade problem i.

 • Läs mer om Acuvue Oasys


 • Comments are closed.

  Powered by WordPress. Designed by WooThemes